Sort o constància


Us he d'explicar una experiència que porta vivint la nostra coneguda Dona Tech durant els darrers dies.

Resulta que al seu entorn laboral hi ha un cap bastant dur. Té fama de fer la vida impossible a tothom. Quan està a les reunions tot s'allarga, i normalment en treu els aspectes dolents de les tasques o projectes; per contra, mai reforça els aspectes que han sortit exitosos.


Doncs bé, la nostra amiga porta uns dies posant en pràctica tot un seguit de comportaments de forma conscient, per tal d'aconseguir tenir sintonia amb aquest cap. Així, quan parla amb ell d'algun tema intenta reproduir els seus gestos, assentir i anticipar conclusions de les seves explicacions. El cas és que .... coincideix que el cap està molt agradable amb ella. En la darrera reunió fins i tot ha defensat la postura de la nostra amiga davant la direcció. És una situació inimaginable per tothom que tracta amb aquesta persona.

Ha observat també una situació similar, però que li ha passat a un company. El cap estava recriminant una tasca feta per aquest company, però d'una forma una mica desagradable. En un moment donat, el noi va començar a explicar-se fent servir la mateixa gesticulació que el seu cap. I, quin miracle!, l'actitud del cap va canviar com de la nit al dia. El to de veu es va suavitzar i el missatge va fluir de forma molt més natural.

És possible que sigui la sort? seria molta coincidència... La nostra amiga m'ha explicat que pensa seguir treballant en aquesta línia, i m'informarà dels avenços que vagi assolint... Potser, realment funcionen aquests mecanismes... Ella ens convida a provar-ho!

1 comentarios:

Unknown dijo...

La veritat és que em sembla increïble que amb l'empatia conscient s'arribin a aconseguir resultats tan aclaparadors com els dos que es citen en aquesta vivència. Això anima a introduir la tècnica, que ara per ara, em resulta difícil de portar a terme!.

Publicar un comentario